Clinics


Lacrosse is de snelste sport op twee voeten en dé upcomming sport in Nederland, waarbij tactiek, techniek en teamwork worden gecombineerd. L.L.V. Leicrosse verzorgt door het jaar heen clinics op aanvraag, voor zowel schoolklassen en studenten als bedrijven/organisaties. Dit doen we op locatie of op onze 'eigen' velden van het Universitair Sportcentrum (USC) Leiden. Clinics zijn inclusief materiaal en worden gegeven door 1 of 2 enthousiaste trainers, die hun passie voor de sport graag aan anderen doorgeven.


Tijdens de clinic worden de basisskills van het gooien en vangen bijgebracht, als ook het lopen met de bal en het oppakken van een bal op de grond. Met deze vaardigheden op zak wordt de sport uiteindelijk in eenvoudige partijvorm gespeeld. Bij eventuele volgende clinics komt ook verdediging en tactiek aan bod. Al met al is er veel te leren!


Het aanvragen van een clinic dient te gebeuren via het USC Leiden door contact op te nemen met Kathelijne Mischner via k.s.mischner@usc.leidenuniv.nl. Meer informatie en prijzen zijn de vinden op de website van het USC